Lezingen

Leren van Apen in Breda

Daniel Seesink laat studenten van de NHTV leren van apen

 

In zijn lezingen laat Daniel Seesink van Bewust Zoo! op een toegankelijke en herkenbare manier zien wat mensen kunnen leren van apen. Bijzonder geschikt als programma-onderdeel van een managementdag, congres of symposium.

Zo wordt op een beeldende manier gekeken naar hoe verschillende mensapen hun leiderschap invulling geven, hoe zij samenleven in sociale groepen en wat nodig is om iedereen binnen de groep gemotiveerd en betrokken te houden.

Mensapen als chimpansees en gorilla’s vertonen meer overeenkomsten met de mens dan je op het eerste gezicht wellicht zou verwachten. Zakelijk gezien kunnen wij veel leren van bijvoorbeeld de verschillende organisatiestructuren en daarbij behorende vormen van leiderschap. De organisatiestructuren hebben invloed op de vormen van samenwerken. Voor alle sociale (in groepen levende) dieren geldt dat de leider het creëren van een veilige omgeving voor alle leden van zijn groep tot voornaamste taak heeft. Alle individuen kennen hun taak en steunen elkaar wanneer dat nodig is. In het belang van het behoud en de overlevingskansen van de gehele groep.

Bewust Zoo! verzorgde al lezingen voor Branchecontact, Open Coffee Gorinchem, WTC Business Club Rotterdam, Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskundigen, Vereniging voor Verplaatsbare Accommodaties, Comelit Nederland, Nomax Projects en Veiligheidsconcept MCM

Een lezing duurt 45-60 minuten en kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd.

colleges

Naast lezingen verzorgt Bewust Zoo! (gast)colleges voor hogescholen en universiteiten in Nederland. De (gast)colleges worden zowel in het Nederlands als in het Engels verzorgd. In de colleges wordt aan de hand van het gedrag van mensapen dieper ingegaan op de biologische achtergronden van ons eigen gedrag.

Bewust Zoo! verzorgde al gastcolleges voor Design Academy Eindhoven, IVA Driebergen Business School en NHTV University for Applied Sciences in Breda.

Een college duurt 1,5 tot 2 uur.

Daniel Seesink is als docent geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Contact

Wilt u uw managementteam, directie of bestuur eens op een andere, verfrissende en biologische manier naar communicatie en gedrag laten kijken? Of wilt u uw docenten en studenten laten kennismaken met het herkenbare gedrag van apen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

 

Bewust Zoo! maakt werk van gedrag